Monday, December 23, 2013

Aasta 2013 - kehvade otsuste päev

Ma ei ole kindel, kas tänase päeva (mis on alles poole peal) otsuseid saab just aasta kõige halvemateks nimetada, aga suhteliselt kehvad valikud olid küll.

Tegelikult sai kõik alguse minu sotsiaalselt täiesi heakskiidetavast soovist pojaga koos midagi toredat teha. Ja esialgne plaan küpsetada piparkooke pole ju kuidagi laitmist väärt. Probleem tekkis sellest, et ma ei jäänud notsude ja inglite küpsetamise juurde, vaid tegin esimese täiesti kohatu ettepaneku meisterdada piparkoogimaja. Mina, kes ma olen köögis suhteliselt null, sest mulle lihtsalt ei paku kogu mässamine ja katsetamine ja hilisem koristamine absoluutselt mitte mingit huvi.

Kui maja, siis maja.

Tegime isegi lõiked. Pärast maja kokku kleepides sain aru küll, et tegelikult oleks pidanud mõtlema ka sellele, et a) katused on seintest suuremad; b) otsaseinad ei ole ristkülikukujulised, vaid neil on kolmnurgad peal. Aga see-eest on meie majal uhked aknad, sest me sulatasime neisse lutsukommid sisse. See oli kogu protsessi kõige lahedam osa.

Hulluks läks asi siis, kui mõtlesime, et maja tuleks ju ära ka kaunistada. Ja ma ütlesin: "Ma lähen käin kähku poes ära." Püha lihtsameelsus, mis muud öelda. Tähendab, kõik oleks võinud veel hästi minna, kui ma poleks kiirustamise huvides otsustanud autoga minna. Päris kindlasti polnud ma ainus :D Lähima poe parkla oli nii täis, et ma hakkasin tõsiselt muretsema, et ma ei saa enam kunagi sealt ära. Eriti pärast seda, kui üks tõeliselt geniaalne inimene tegi manöövri, mille käigus sõitis ta ette parkimiskohalt välja tagurdavale autole (mõistetava sooviga parkimiskoht hõivata), mille tagajärjel ei saanud tükk aega mitte keegi liikuda, sest ... polnud ruumi, kuhu liikuda.

Pärast esimest traumaatilist kogemust parklas ma edaspidi enam sisse ei keeranud, sõitsin lihtsalt mööda linna ringi ja vaatasin autosid. Neid tuhandeid ja vaatepilt oli õõvastav. Lõpuks, leidnud poe, mille parklas oli üks tühi koht (tegelikutl kaks, aga geenius nr 2 oli tänasel päeval otsustanud harjutada tagurpidi parkimist, mis ei olnud tal eriti hästi välja tulnud, sest ta parkis nii, et kahe parkimikoha vaheline joon oli tal täpselt auto all), suutsin võidujooksu auhinnana saada endale viimased kaks pakki glasuuri.

Maja tuli muidugi jõle :D Aga me otsustasime, et tegemist on Väga Vana Majaga. Ja et just seda me plaanisimegi teha.
pilt siit

4 comments:

  1. No see pildil olev majake näeb küll jummala eest selline välja, et ma ei kujuta ette kuidas see aed veel sinna topitud on, need palkidest kokku meisterdatud, jää räästa all ja no anna armu tõepoolest! :D
    Vaatad saidile ja mõtled, et selge pilt, ma siis 40 eurtsi eest lähen ja meisterdan samasuguse ja uhke värk, teen pilti ka ja mis mina valmis teeks... Ikka sellise s*tanäkerdise (tõesti vabandan keelekasutuse pärast), et hoia ja keela! :D
    Aga tead, alati saab kõvasti hullemini! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Praegu on mul hullusti kahju, et mul fotokat pole. Sest meie maja on nii kole, et see on juba tõsiselt naljakas, saaks hea võrdluspildi :D

      Delete
  2. Mole pidagi. vaata, milliseid käkke (jõulutorte, mitte küll piparkoogimaju) professionaalid teevad ja inimesteleraha eest müüvad.

    ReplyDelete