Monday, December 15, 2014

Aastalõpu kokkuvõte - blogindusest üldiselt

Püüaks nüüd eelneva kuidagi kokku võtta. 

Kuigi ma olen juba jupp aega oma blogi pidanud, on sel aastal toimunud päris suur muutus. Ühelt poolt just vaatajanumbrite küsimus. Millega haakub küsimus, kui palju üldse midagi kirjutada, kui palju tohiksin kirjutada, sest kui ma enam üksnes oma perele ei kirjuta, siis kas mul on õigus näiteks oma lapsest kirjutada. Tema nimega ei ole palju meie kandis palju  poisse, eriti selliseid, kelle ema on õpetaja. Seega kirjutades temast, on ka tema avalik. Kusjuures ta on tüüp, kes on kaasasündinud alalhoidlikkusega seoses internetiga. Või siis see küsimus, kui palju oma tööst ja kolleegidest kirjutada. Kinnises blogis jauraksin loomulikult palju rohkem neist, sest värvikaid lugusid jagub. 

Miks ma ikka edasi lasen, on see, et mul on tunne, et mu lugejad on niivõrd normaalsed. Et nende jaoks ma olengi blogi-Eliisabet, kes kuskil väikelinnas oma tööd teeb ja last püüab kasvatada. Ei midagi enamat. Ja kommentaarid, mis teinekord ikka tekivad, on äärmiselt toredad. Ma ei ole saanud mitte ühtki negatiivset, lahmivat, ärapanevat kommentaari, sellest ka minu usk lugejatesse :) 

Teine pool muutusest on paljudes blogides jutuks tulnud. Et blogid hakkavad kuidagi devalveeruma, neid on liiga palju. Igaüks arvab, et temal on põhjust jäädvustada oma elu ja/või mõtted internetiavarustesse. Ja sellega seoses on erakordselt palju suvalisi, "mõttetuid" blogisid, mis töötavad paljuski  giveaway´de ja skandaalide peal. Mõnikord ma mõtlen, et minu blogi on veel erakordselt mõttetu, sest ma ei tee isegi mitte kingitusi. Ja skandaalid pole ammugi minu teema. Et milleks üldse? Virtuaalset prahti on nõnda palju ka ilma minu panuseta.

Aga siis ma lugesin oma eelmise aasta postitusi, mida ma olen teinud ja näinud, kuidas on toimunud areng minu töös, arengud seoses Ruudiga. Ja siis ma mõtlesin, et see kõik tasub ikkagi ära. Minu enda jaoks, ükskõik kui banaalselt see kõlab :) Ja sellepärast kavatsen ikka edasi kirjutada. Ja ise lugeda blogisid, mis ei korralda mänge ega tekita skandaale, sest tegelikult mulle just see meeldibki. 

7 comments:

  1. Ei kõla banaalselt. Blogi on PÄEVIK. Logi. (weB LOG).

    Mõni peab blogi samal põhjusel, miks kunagi peeti salonge. VAADAKE MIND! Ja VAADAKE ÜKSTEIST MINU SALONGIS! (Ja lisaks on veel muid variante, tehnika- ja poliitika- ja kodumaast-eemal-olemise-blogid.) Aga kas sahtlisse päeviku pidajat peaks morjendama, et issand, naabermõisas on nii äge salong? - ei pea ju.

    Jõudu & järjepidevust, ja et kirjutatu ülelugemine sulle kas lõbuks või toeks oleks!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minu kõrvadele/silmadele on see "iseenda jaoks blogimine" siiski natuke nagu "ma soovin, et maailmas valitseks rahu" :D Aga sul on õigus, kui ma tõesti tahan "maailmarahu", siis nii ongi.

      Delete
  2. See, et siin blogis ei ole negatiivseid kommentaare, tuleneb peamiselt sellest, et siin ei ole negatiivseid postitusi, mis lugejatest negatiivse välja tõmbaks. Tehke endale suur pai, et olete suutnud ilma tõsiselt negatiivsete sissekanneteta hakkama saada!
    See, mis on virtuaalne praht ja mis mitte, sõltub muidugi hindajast. See, mis mõne jaoks on praht, on mõne jaoks tohutu väärtus ja vastupidi. Prahi osas pole üldistustel mõtet ja ka enamuse arvamus ei loe selles osas mitte kui midagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tõsi, minus endas pole tahtmist negatiivselt kirjutada ja eks tänu sellele oleks raske ka nõndamoodi kommenteerida. Samas loen teisi postitusi, mis on minu meelest täiesti neutraalsed, aga kommentaarium kisub ikka ärapanemiseks.

      Pai teen suure heameelega :)

      Delete
  3. on väga vähe eesti blogisid, mida ma loen. enamuses on tuttavate omad ning paar üksikut, mida siis lisaks. paljud nn popid blogid jätavad mind täiesti külmaks ning ma ei saa aru nende edust (peale nänni jagamise). minu blogi lugejanumbrid on olematud pm ning blogi pidamise peamiseks põhjuseks ongi jäädvustada endale päeviku vormis sündmusi, retsepte, käsitööd vm. hiljem on hea meenutada ning vajalik info leida (a la stiilis, et mis kp ma ikka need kaalikad külvasin eelmine aasta).
    eks kommenteerijate kvaliteet (suhtumine) oleneb blogi kvaliteedist :) ja alati on delete nupp olemas :)

    ReplyDelete
  4. vbla skandaaliblogid on selles mõttes lausa kasulikud, et tõmbavad kurikommentaatorite ja skandaaliküttide tähelepanu endale ja sina saad siin rahulikult toimetada?

    ReplyDelete
  5. Igatahes on see universumil siin hästi korraldatud süsteem, et ma tõesti saan rahulikult toimetada :D

    ReplyDelete