Wednesday, July 2, 2014

Sünnipäevane väljakutse ehk kuidas ma peaaegu üldse naine ei ole

Tegelikult mul sellist teemat algselt plaanis ei olnud, aga inimene peab suutma kohaneda uute oludega ja oskama plaane ümber teha. Ja see kingateema tundus nii intrigeeriv, et võtan hoopis selle.

Ehk siis: 14 paari kingi, mida iga naine peaks omama.

Esiteks ei saa ma mainimata jätta, et ma ei saa aru, miks ometi peab ennast niiviisi väljendama. Eesti keeles on see omama-konstruktsioon niivõrd kohmakas, et masendav lihtsalt, et seda nii palju kasutatakse. Miks ei võiks öelda otse: 14 paari kingi, mis igal naisel peaks (olemas) olema? Teiseks ei saa ma aru, kust tulid kaks paari kingi juurde, sest originaaltekst, millele Õhtuleht ka viitab, räägib 12 paarist.

Aga noh, sellised on minu jalanõud.

1. Klassikalised mustad kontsaga kingad.
Iseenesest võin kohe alustuseks üles tunnistada, et mul pole ühtki paari kontsaga kingi. Kusjuures ma ei näe selliseid klassikalisi kingi veel lähima viie aasta jooksul enda juurde tulemas. Kuhu ma nendega läheks? Tööle? Selliste kingadega ei saaks ma teha kõike seda, mida ma tunnis teen. Nendega peaks ma siivsalt seisma või seksikalt toolil istuma. Ja nagunii näeksid need kõikide mu riietega lõbusalt kohatud välja :)

2. Pahkluurihmaga kinnised kingad. 
Panete tähele - kontsa pole mainutud? Nii et võin ausalt öelda, mul on selliseid kingi lausa kaks paari. Ühed klassikalised mustad (klassikat lisavad needid) ja teised punased, ka väga klassikalised. Kenad ümmargused ninad mõlemal küljes.

3. Pahkluurihmaga lahtised kingad.
Nope, selliseid mul jälle pole. Ma ei saa täpselt aru, mis olukorras nad asendamatud on?

4. Poolsaapad.
Loomulikult olemas. Eelmisel aastal olid veel eriti ilusad, aga kandsin need nii läbi, et ka kingsepp ei saanud enam aidata. See oli väga kurb lugu. Nüüd on mul tavalised mustad, nööride ja pannaldega. Pole küll täiuslikud, aga enam-vähem.

5. Kontsaga poolsaapad.
Kuna kontsa on mainitud, siis loomulikult pole. Taas - ma ei kujuta ette, miks üldse peaks?

6. Baleriinad.
Need on mul olemas. Mitte küll päris tavalised, sest mul on nii kitsas jalg, et tavalised baleriinad näevad minu jalas välja nagu paadid. Kusjuures ma pole ainus inimene maailmas, kellel see probleem on, aga need ülejäänud kannavad oma paate päris rahulolevate nägudega... Minu omad näevad välja nagu päris balletisussid, sest neil on peal risti-rästi kummid, mis hoiavad kinga igas asendis jala küljes. Ilusad roosad on ka:)

7. Loomaprindi-mustriga kontsakingad.
Ei. Tule. Minu. Koju. Mitte. Kunagi.

8. Metalsed kingad. 
Kui tegemist oleks metalsete baleriinadega, võiks isegi mõelda. Pildil on muidugi kontsadega. Aga ei, hetkel mul selliseid pole ja soetamisplaani ka pole, sest jätkuvalt pole mul sellistega kuskile minna.

9. Madala kontsaga kingad.
Konts on konts :D

10. Platvormid.
Vt kommnetaar nr 7.

11. Mugavad tossud või tennised.
Kusjuures tavalisi tenniseid mul praegu polegi, nii mu ruudulised kui ka mustad said jällegi totaalselt läbi kantud. Kuid plaan on otsa, kui ma lõpuks ennast õigesse kohta viitsin vedada. Seniks kannan oma üliilusaid Vanse.

12. Madalad sandaalid.
Loomulikult olemas. Nii pidulikult sädelevad kui ka igapäevased varbavahed. Olen väga rahul! Sups jalga ja minek. Eriti head on need autoga sõites, sest kui vähegi võimalik, sõidan paljajalu ja selliseid jalanõusid on hea lihtne jalast lükata.

13. Kõrge säärega madalad saapad.
Täiesti eksisteerivad. Mugavuse mõttes isegi lukuga. Aga tuleb tunnistada, et neid ma väga tihti ei kanna, kuigi nad on mugavad ja ilusad.

14. Kirsad.
Siin jäin ma pisut mõtlikuks. Miks peaks ühel naisel olema midagi sellist:


Aga usun, et silmas peetakse rohmakaid sõdurisaapaid. Ja nüüd lõpuks oleme jõudnud selleni, miks mul nii vähe kingi on. Sest ma kannan suurema osa aastast oma armsaid Alpi 3. Juba viimased üheksa aastat. Kulumise märke pole, jalad on kuivad ja soojad. Ja midagi pole parata, minu meelest on nad nii ilusad :)

Kokkuvõttes on mul kohustuslikest naiseks olemise jalanõudest olemas 43%, mööndustega isegi 50%. Nii et päris mees ei ole :)

Ja kõige naljakam on see, et tegelikult tunnen ma end päris naiseliku olevat ;)

2 comments:

  1. Oh, need nöörsaapad on tegelikult hullult vinged. Ma salaja unistan neist, aga ma ei ole kindel, kas ma ise neid kanda oskaksin, kuna mul ei ole riideid, mis nendega kokku sobiks. Sellisel puhul kulub mul aasta kuni kolm, et lõpuks endalegi muretsetud saab. Ühesõnaga, minu poolt pöial üleval, väga lahedad!

    ReplyDelete
  2. Tead, nad sobivad tegelikult peaaegu kõige. Või noh, jäin mõtlema, et klassikaliste kostüümidega võibolla siiski mitte. Aga muidu mulle meeldib vastuolu pitsivahuse seeliku ja nende saabaste robustsuse vahel. Eks ta mõningal määral statement ole :)

    ReplyDelete