Thursday, December 3, 2015

Kirjutamisväljakutse päev 2 ("Perega koosolemise aeg")

Loomulikku koosveedetud aega on sel aastal üsna vähe olnud. Ja see pole seotud minu ja Ruudiga :D Küll oleme tegelenud sellega, et teadlikult leida hetki koosolemiseks. Üldiselt kipub see ikka minema nii, et moodustuvad paarid, kes koos on, aga asi seegi :) Aga esimesed oma pere reisid said just sel aastal tehtud.

Aga on üks asi igal nädalal (tihti ka kaks korda), mida me teeme kolmekesi. See on saunaskäik pühapäeval ja mõnikord ka kolmapäeval. Selleks puhuks muretseme meie Ruudiga mõnusad snäkid (juustud, vorstikesed, kartulivahvlid) ja joogid ning hr H teeskleb, et talle ei meeldi meie valik, aga sööb iga kord.

Saunas räägitakse saunajutte ehk siis muredest, millest muul ajal ei tihka rääkida. Ja kui muresid pole, siis ... üldiselt lobiseb Ruudi oma koolimuljeid.

Mulle väga meeldib meie saunatraditsioon.


Teine asi, mis on sel aastal (eriti sügisel) tekkinud, on pühapäevahommikused pannkoogid minu vanemate juures. Kuna mina moodustan oma vanematega pere, võib ka seda nimetada perega koosolemise ajaks, mis sellest, et hr H pole eriti usin osavõtja. Aga ka need pühapäevahommikud meeldivad mulle väga. Esiteks ei pea ma ise kooke küpsetama, sest seda teeb mu isa. Ja tema on saavutanud koogiküpsetamise kõrgema taseme. Teiseks on lihtsalt tore oma vanematega koos olla, nendega juttu rääkida. Kuna me kõik oleme ühel või teisel moel kooliga seotud, saame kõik need teemad korralikult läbi arutatud. Miskipärast kooliga mitte seotud inimesed ei viitsi üldse nii palju sel teemal jahuda :D Meie kolmekesi võime seda väga pikalt teha. Ja muidugi on tore kõikidest teistest teemadest rääkida :)

Loodan, et nii saun kui ka pannkoogid tulevad meiega uude aastasse kaasa.

P.S Päevaleht on sel nädalal kõikidel päevadel käinud.

2 comments:

  1. Aga mul on hoopis selline küsimus. Kui palju pedagoogid üksteise tööst omavahel nalju / anekdoote räägivad?

    (lugesin just ühte, sellepärast küsin)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikka räägivad, eile just kolleeg füüsik kirjeldas, kuidas ta eemalt nägi, kuidas üks võlas olev õpilane üritas end kolleeg füüsiku eest posti taha ära peita :D

      Delete