Saturday, December 26, 2015

:)

Kui ma täna poole kuue paiku poodi jalutasin (leiba ja mandariine ostma :D), oli tunne, et nüüd lõpuks võiksid jõulud alata. Külmetas kergelt, kesklinnas oli vaikne, vähe inimesi, kuusk oli väljakul väga ilus ja pood pandi minu üllatuseks juba kell kuus kinni.

Muidu pärispühad möödusid tavapärases rütmis. Sel aastal olime jõululaupäeval maal  hr H vanavanemate juures ja minu vanemate juures siis 25. detsembril. Kummalgi õhtul ei õnnestunud mul liiga palju süüa. See on iseenesest huvitav, lapsepõlvest mäletan küll seda, et hullusti palju sai söödud, aga miskipärast enam niiviisi ei lähe.

Kingitusi oli palju. Väga palju :) Kummalisel kombel ei saanud ma aga ühtki Harry Potteri 1-4 PS mängu :D Aga selle eest sain muid ilusaid ja südamega valitud kinke. Muigama pani mind see, kui maal avasin mina ja mu ämma teise poja naine kinke. Minu pakis oli sätendav juukselakk ja kuivšampoon, tema omas köögikäärid ja mingi lõikur :D Aususe mõttes tuleb mainida, et me mõlemad saime üsna konkreetselt valida, mida me kingiks soovime. Aga natuke naljakas oli ikka :D

Jõulukinkidega on üldiselt selline tore lugu, et jumala tihti saab selliseid kingitusi, mille peale poleks ise tulnudki. Võrreldes sünnipäevakinkidega, mis meie peres on pigem praktilised, on jõulukinkides palju rohkem lennukust. Eks sellepärast on ka jõulupakkide avamine nii põnev. Sel aastal sattusin lugema neid "kõige nõmedamate kinkide nimekirju" ka ja mõtlesin, et õudselt veidrad nimekirjad. Mina näiteks kinkisin nii küünlaid kui ka saunalina, sest mõlemad saajad olid maininud, et nad sooviksid neid asju. Mul endal on isegi natuke kahju, et sain sel aastal ainult ühe kalendri, mulle väga meeldivad kalendrid. Ja ilutulestikukraam kulub meie suguvõsas kõik rõõmsalt ära :)

Aga selle aasta kokkuvõtteringi jätsin vahele. Nagu nähtub siitsamast blogist, ei ole ma kuidagi suutnud veel lõpparvet teha selle 2015. aastaga. Teised rääkisid väga ilusasti, hea aasta oli üldiselt. Minu oma ei olnud ka halb, aga mingid teemad kuidagi ... on veel üleval. Ja ma ei olnud valmis neid sõnastama. Äkki järgmisel aastal?

9 comments:

  1. Miks inimene, kes vajab saunalina v küünalt, lihtsalt ei lähe ja ei osta seda lina? Nkn teab ta ju ise paremini, mida täpselt ta saada tahab. Ma ausalt ei saa sellest vihjete mängust aru. Kingiga yllatamine - okei. Kingi tellimine - eeee....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Äh, see ongi üllatus - milline saunalina kinkija arvates sulle kõige paremini sobib, värv, suurus, materjal. Küünaldega sama asi - värv ja kuju ja kui on lõhn, siis milline. See on väga peen teadus :D

      Delete
    2. See tundub veel veidram - oodata vajaliku eseme hankimisega, et teada saada, milline värv mulle sinu arust meeldib. See on nagu ülemõtlemine kuubis. Julgen arvata, et enamik mehi asendavad oma peas mõiste "peen teadus" mõttega "naiste värk".

      Ehk siis, pole vist lootustki, et eri sood siin yksteisest arj hakkaks saama :(

      Delete
    3. Sa ei jaga üldse kingituste tegemise peent kunsti :D Kusjuures ma pole üldse kindel, et tegemist soolise "probleemiga". Hädavajalikke asju ei kingita (kui siis ainult selgel kokkuleppel), ses mõttes et inimestel ei ole tavaliselt sellist olukorda, et tal pole mitte ühtegi saunalina. Või küünalt. Neid asju oleks tore omada, aga osta kas ei raatsi või tundub, et pole nagu otseselt vaja, või siis lihtsalt on tore kingituseks saada. Kuivatad ennast ja mõtled: "Selle rätiku kinkis mulle armas sõbranna, sellega kuivatades tundub, nagu kallistaks ta mind." Ma eelmisteks jõuludeks saadud mustsõstralõhnalise šampooniga pead pestes mõtlesin tihtilugu prl Lumivalgekese peale, kes just mulle mõeldes selle šampooni kaugelt Praha linnast tõi.

      Tegelt teevad kõik muidugi selliseid kingitusi jõuludeks (või siis ei tee), nagu meeldib. Peaasi et inimesed rõõmsad on :D

      Delete
  2. Ainus päris kink oli mul sel aastal "lindvistika". Ja kuna ma ise kinkisin naisele sama raamatu, on meil neid nyyd kaks. Ähhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meil ühel aastal õde ja õemees tegid teineteisele kingiks täpselt ühesugused hommikumantlid. See on ju nii nunnu, kui ollakse nii sarnased ;)

      Delete
  3. Ma tahan ka seda raamatut! Mul esimesed on olemas, aga kuna ma raamatupoodi jõuan, pole aimugi...

    Aga muidu on igasugused ajalehesaba "parimad" ja "nõmedamad" nimekirjad mõttetud. Villased sokid on toredad ja küünlaid kulub ikka. Kui kinkijal pole õrna aimugi, mille üle kingi saaja rõõmustaks, pole ta järelikult nii lähedane inimene, kellele üldse oleks vaja kinki teha. Mina sain tütrelt komplekti näpitstange, ilusti pinalis, oi ma olin rõõmus - olime just paar päeva enne sarnaseid poes vaadanud ja kahetsusega ostmata jätnud - tolles poes olid nad mu jaoks liiga kallid sellel hetkel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma arvan, et need nõmedate kinkide nimekirjad kujunevadki eelkõige mingite töö juures või mujal mitte väga lähedaste inimeste vahel tehtud pakkide baasilt. Sest objektiivselt pole neil tõesti ju miskit viga, mõnda tahaks, mõnda ei taha, aga väide, et nt küünal on nõme kingitus, häirib.

      Delete
    2. Jälestan kõike villast :( A jah, eks iga nimekiri kajastab kellegi isiklikke traumasid :)

      Delete