Saturday, December 29, 2018

Aasta 2018

Kuigi ma pole sel aastal teab mis kirjaneitsi olnud, ei saa aastat ilma aastalõpupostituseta ju ära lõpetada. Tegelikult tahaksin teha veel eraldi postituse raamatutest ja teatriskäikudest, aga vaatab seda asja. Igatahes minu aasta oli seekord selline.

Mida sa tegid aastal 2018, mida sa varem teinud pole?
Käisin koos Ruudiga lennureisil. See vist on kõige olulisem. Lennupileteid ostsin ka päris iseseisvalt esimest korda ise. Nojah, auto liisisin ka, seda pole varem ette tulnud. Ja kui nüüd järele mõelda, siis pole ma varem ka Skype´i vahendusel tunde andnud, nagu ma nüüd juba neli kuud teinud olen.

Kas pidasid kinni oma uusaastalubadustest ja kas sa plaanid neid ka järgmisel aastal anda?
Jaa, lubasin kokku panna Rubicu kuubiku ja seda ka tegin. Jõuluvanalt sai seekord 4*4 kuubiku, nii et uueks lubaduseks on see kuidagi kokku saada. Tunne on üsna samasugune kui 3*3- ga alguses - õpetus on täiesti hiinakeelne :)

Kas keegi su lähedastest sai lapse?
Jätkuvalt olen ma nukker, et mitte. Küll on mul on üks rase lähikonnas, mis ühelt poolt on rõõm, aga teisalt natuke kurb ka, sest isekalt mõeldes - kellega ma siis nüüd tööl sõbrustan ja viktoriinidel käin?

Kas keegi su lähedastest suri?
Ei, kuigi taat paar korda ähvardas. Ta sai detsembris 91, nii et poleks väga suur üllatus olnud. Õnneks siiski paistab, et läks üle ja kepsutab jälle päris kabedalt õues ringi.

Mida sa sooviksid, et sul oleks aastal 2019, mida sul 2018. aastal ei olnud?
Ma ei oskagi öelda. Sveta Grigorjeva esimene luulekogu? Mõnus materiaalne soov :D Ma saan aru küll, et siinkohal oleks ilus öelda, et tahaks rohkem meelerahu või rohkem rahu maailma, aga ... maailmarahuga on tõesti nii, nagu on, aga kõige muuga ei saa ma otseselt öelda, et mul seda 2018. aastal polnud. Nii et jääb "Kes kardab Sveta Grigorjevat?".

Milliseid riike sa külastasid?
Tšehhi ja Küpros. Venemaale ka peaaegu läksin, aga siis mõtlesin ümber.

Mis oli su selle aasta suurim saavutus?
Kuubiku kokkupanek. Asumine UWC kooli jaoks tööle. See, et Ruudi läks trenni, mida ta armastab. Või vähemalt mille treenerit ta armastab, mis teeb kokkuvõttes sama välja.

Mis oli su suurim ebaõnnestumine?
Otseselt mitte ebaõnnestumine, aga esimest korda elus olin olukorras, kus ma ei saanud aru, mida ma tegema pean. Ja teine inimene pidi mulle korduvalt kirju saatma "hei, selle asja tähtaeg oli eile, ole kena ja tee ära". Väga kehv tunne oli.

Kas sa põdesid mõnd haigust või vigastasid end?
Ei tulnud ette.

Mis oli parim asi, mille ostsid?
"American beauty" teeb mind rõõmsaks. Ausalt öeldes ei meenugi midagi muud. Hr H ostis uue keskküttekatla, mis on väga tore.

Kelle teod väärisid tunnustust?
Sõbranna, kes ühiskonnale vaatamata lapse saab. Mitte et teda ühiskond väga häiriks :D Aga nii üldises mõttes.

Kelle käitumine tekitas sus tülgastust ja kurvastust?
Vana Mõrra ehk isa endise ülemuse.

Millele kulus enamik su rahast?
Reisidele. Ülejäänu jätsin toidupoodi arvatavasti. Sel aastal ostsin ainult ühe parka, Ruudile, sest eelmise aasta oma oli liiga paras.

Mis sind väga väga väga elevile ajas?
See, kui ostsime piletid Aerodromele.

Milline laul jääb sulle alati 2018. aastat meenutama?
Ma usun, et eks see NINi või Lana lugu on. Või Macklemore´i "Fuck Donald Trump".

Võrreldes eelmise aastaga, kas sa oled:
i) õnnelikum või kurvem? Õnnelikum.
ii) kõhnem või paksem? Pigem kõhnem, aga mitte oluliselt.
iii) rikkam või vaesem? Rikkam.

Mida sa soovid, et oleksid rohkem teinud?
Bloginud loomulikult. Mulle väga meeldib, et mul on vähemalt mingist ajast asju mälestustekivisse raiutud. Ja on väga kurb, et viimasest ajast pole. Lugeda oleks võinud ka rohkem.

Mida sa soovid, et oleksid vähem teinud?
Alati võiks öelda, et oleks võinud vähem netis passida, aga see on igav vastus.

Kas sa armusid kellessegi 2018. aastal?
Ei. Kui siis Trent Reznorisse.

Mis oli su lemmiktelesaade?
Sel aastal oli "Surm paradiisis". See ainumas saade/sari, mida vaatasin.

Kas sa vihkad kedagi, keda sa eelmisel aastal ei vihanud?
Ei vihka. Kuigi elu on viinud mind kokku ühe õpilasega, keda põhimõtteliselt võiks vihata, kui me peaksime mingis muus situatsioonis kokku puutuma.

Mis oli parim raamat, mida lugesid?
Sellest tahaks ikkagi eraldi postituse teha, aga vist ikka just loetud "American beauty".

Mida sa tahtsid ja said?
Sooja tuba. See on küll hr H heaolu hinnaga, aga mulle sobib.

Mis oli sellel aastal su lemmikfilm?
Käisime sel aastal täitsa palju kinos. Aga kas seal ka midagi meeldejäävat oli ... No okei, "Põrgu Jaan" jääb ikka meelde, sest see oli nii eesti filmi, et mõjus juba huumorina. Hr H vist ei nõustu minuga, aga talle meeldib ka "Püha Tõnu kiusamine", mis ei ole enam normaalne :D Tegelikult meeldis mulle "Johnny Englishi" film, sest seal ei üritanudki keegi midagi rohkemat kui lihtsalt nalja teha. Kuu peale minemise film meeldis mulle ka. Ja "Bohemian Rhapsody". Aga film kui selline jätab mind ikka suhteliselt külmaks. Film, mida ma väga näha tahtsin, oli uus "Mary Poppins". Kahjuks oli minust mööda läinud fakt, et jälle on tegemist muusikaliga. Nagu miks?!? Muidu Mary Poppins ise oli khuul. 
.
Mida sa oma sünnipäeval tegid ja kui vanaks sa said?
Sain 34 ja hommikul oli hommiksöök minu kodus, õhtul 2Cellos Haapsalus.

Mis on üks asi, mis oleks su aasta oluliselt nauditavamaks muutnud?
Võibolla see, kui Ruudi ennast oma nahas paremini tunneks.

Mis sind mõistuse juures hoidis?
Mind ei olnud vaja hoida, täitsa hästi on.

Milline kuulsus / avaliku elu tegelane sulle kõige enam meeldis?
Kindlasti neid oli, aga üldse ei meenu. Aga mu uues klassis on sellised õpilased, et kui korraldasime klassiõhtu, siis üks tüdruk tuli kohale kolme erineva pilliga, sest pidudel ju ikka mängitakse pille. Paljudel teistel olid ka pillid kaasas, nii et oli väga vinge jämmimine. Nad ei ole veel kuulsad, aga varsti saavad :)

Kes oli parim inimene, kellega sa tuttavaks said?
Ma arvan, et need on kaks uut kolleegi, kes mõlemad on toredad.

Pane kirja üks oluline eluõppetund, mille 2018. aastal said?
Kui soovid sõnastada, lähevad nad täide. Vähemalt need, mis sõltuvad minust endast. Leidsin kunagi sügisel koristades paberi, kuhu olin aasta alguses koostanud listi, mida ma sooviksin teha/omada. Seal oli kümmekond asja ja aasta jooksul jäi neist saavutamata üks - kultuurireis Ruudiga. Kunagi teeme ära, me lihtsalt pole saavutanud kokkulepete, kuhu minna. Seniks harime end Eestis.

Ja see ka, et kui ikka on mõni bänd, keda päriselt näha tahaks, tuleb kätte võtta ja vaadata. Ma olen jätkuvalt õnnetu, et Linkin Park jäi nägemata....


Selline aasta oligi. Rahulikumapoolne, aga toredate hetkedega :) Jään huviga ootama aastat 2019.

3 comments: