Friday, August 3, 2018

Paari sõnaga folgist

Minu esimene kogemus majutuse pakkujana oli äärmiselt tore. Esiteks oli isegi natuke ootamatu, et huvi oli. Ma ise mõtlesin, et inimesed, kes tahavad folgi ajal voodis ja puhaste linade vahel magada, on juba ammuilma oma kohad leidnud. Aga ei, leidus ka viimase hetke tulijaid, kes rõõmuga mu vanemate majas peatusid. Kõik viimseni olid äärmiselt toredad inimesed, nii et isegi natuke piinlik oli raha võtta. Ma olin väga hea pakkuja, aga ikkagi olid summad minu meelest veidralt kõrged :D Kuid inimesed tulid ja olid rahul. Ja mina sain ootamatu rahasüsti, mis reisil olles laiaks lüüa.

Ise folkisin sel aastal taas passiga, aga ma ei saa öelda, et ma oleksin olnud väga entusiastlik kontserdikülastaja. Mõned kohad said ikka läbi käidud - Tintura (mis laivis veel? väga hästi ei mõju, aga on muidu tore), Puuluup, kelle kontserdile tahaks kunagi veel minna, aga siis kuskile siseruumidesse, Metsatöll ja Lõõtsavägilased, mis oli viimane kontsert ja päris hea andmine. No ja kõige ägedam oli ikkagi Trad.Attack! Kõigepealt oli muidugi põnev arutleda, kas Sandra tõepoolest on laval. Üldine otsus oli, et Sandra on just seda tüüpi naine, kes sünnitaks ka kartulivao vahel. Ja no muidugi nii oligi. Tähendab, kartulivao osas ma muidugi ei tea, aga kontserdi andi ta küll ära. Mõningaid välisartiste väisasin ka, nt Itaali kõige popimat folkbändi ja ootamatult ka Kanada bändi, mis pidi olema kõige kuulsam folkbänd praegu üldse. Trad.Attacki! vastu ei saanud keegi. Seekord oli tõesti hea laiv, sest vähemalt minu ümber olid inimesed, kes elasid täiega kaasa, mitte nagu eelmisel korral, kui rahvas seisis ühtse müürina. Kuigi mulle tundub ikka, et selliste seisvate kontserdikuulajate osakaal on järjest kasvanud. 

Lõpuks õnnestus mul skoorida ka hundiga pusa, mis on minu suuruses alati otsas, kui ma lõpuks fänniputkasse jõuan. Kusjuures. Õde oli oma tüdrukutele natuke enne mind ostnud samas suuruses pusad, mis maksid a´30 eurot. Minu käest võeti miskipärast 20 :D Ma ei saanud tükk aega aru, miks see nii oli, kui lõpuks plahvatas - see oli instant-karma :D Teel kontserdile märkasin ootamatult maas viitteist eurot. Võtsin üles ja vaatasin ringi ja pakkusin ühele lähemal seisvale naisele: "Kas see on äkki teie raha?" Tema võttis selle tänulikult vastu, ei oska mina öelda, kuidas ta nii äkitselt oskas öelda, et see just tema oma oli :D Aga igatahes mõjus see kohe minu pusaostule, sest mis muu sai see ikka olla?

Siit edasi aga peaks pakkima hakkama. Nüüd, kui Eestisse lubab natuke kuuma ilma leevendust, sõidame meie Küprosele, kuhu järgmisel nädalal lubatakse kenasti 30+ kraadi :) Mulle sobib väga hästi. 

No comments:

Post a Comment