Thursday, April 14, 2016

Uudiseid Leiutajate Külakoolist

Ma olen Leiutajate Külakoolist varem ka rääkinud ja oma poolehoiud nende suhtes üles näidanud. Nii ka seekord, sest nende viimane projekt (või kuidas iganes seda nimetama peaks) on lihtsalt üli äge.

Nad nimelt avasid oma veebipoe, kust on võimalik osta erinevat tsirkusekraami. Leht ise on SIIN, valik on päris mitmekesine. Aga põhiline, miks mulle see pood nii väga meeldib, pole see, et varem Eestist selliseid põnevaid asju nii laias valikus saada ei olnud. Minu meelest on taas kord äge vaadata, kuidas lapsed õpivad oma unistuste kaudu.

Taust on selles, et lastel tekkis huvi tsirkusetrikkide vastu. Ja juba õige pea tundsid nad, et Eestis pakutavast jääb väheks. Seepeale sõitsid nad Inglismaale, et kohtuda võimalike koostööpartneritega, kelle kaudu hakata taolist kraami Eestisse tooma. Need lapsed on vanuses 7-12 :D Sellest reisist on tore video, poe kodulehel olemas, aga ka siit saab vaadata. Päris omaette nii noored inimesed välismaal käia ei saa, kuigi keelega said nad hästi hakkama. Eks kuuajane India-kogemus toetas keeleoskust. Ja kogu see poe käivitamise protsess toetas nagunii kõiki õppeaineid, eriti kui arvestada, et suurem osa lastest on alles esimeses kooliastmes.

Ja kui nüüd päris trikkidest rääkida, siis on üsna muljet avaldav, kui suure pühendumisega koolilapsed ise harjutavad. Teodor, kes on kõige suurem trikimeister, harjutab iga päev mitu tundi. Ja eks ta oskab päris ägedaid asju ka teha :D Vaadake ise.


Lisaks trikkidele saab selliseid videoid tehes muidugi ka natuke oma kirjutamisoskust treenida.

Sellised lood siis alternatiivse hariduse poolelt :)

No comments:

Post a Comment