Wednesday, May 20, 2015

Lähebki kooli :)

Eile käisime Ruudiga esimest korda koolis koosolekul, saime teada, kes on tema esimene õpetaja ja kellega ta koos ühes klassis käima hakkab.

Klass on tavaline, 26 õpilast, neist 10 tüdrukut. Kummalisel kombel on meie linnas praegu tõesti hästi palju poisse kooli minemas, sellest ka poiste ülekaal. Ruudi lasteaiarühmas lõpetab sel aastal näiteks 6 tüdrukut. Rühmakaaslastest sattus Ruudi kokku ühega, mis on väga okei. Teistesse klassidesse läks "meie omasid" natuke rohkem. Õpetaja kohta ei oska ma midagi arvata, pole varasemaid kokkupuuteid. Ja mingeid lugusid pole ka kuulnud.

Esimeses tunnis tutvusid pudinad klassiga, õppisid selgeks, et kui rääkida soovid, peab kätt tõstma, ja teha tuleb seda, mida õpetaja palub. Käetõstmist hakkas Ruudi igatahes kohe harjutama. Oma istekohaks valis Ruudi viimase pingi.

Mingisugune testilaadne toode oli ka - joonistamisega. Sedasorti, et joonista paberi keskele ring ja värvi see kollaseks ja siis kirjuta üles paremasse nurka oma nimi ja alla vasakusse joonista liblikas. Hästi armas oli see, et kuskile tuli kirjutada kõige ilusam sõna. Ruudi ütles, et eriti ei olnud aega mõelda, aga tema otsustas kirjutada sõna "palun". Et see on kõige ilusam sõna, mida tema teab.

Hindamine on esimeses klassis sõnaline, alates teisest klassist on numbriline hindamine eesti keeles ja matemaatikas. Sõnalist hindamist praktiseeritakse üsna kaua, ka näiteks 5. klassis lisanduv ajalugu on sõnalise hinnanguga. Mis on ju ka väga tore.

Kokkuvõttes jäi vahva tunne sellest käigust, natuke põnev ja natuke nukker ka, aga midagi hirmsat esialgu ei paistnud.

Homme toimub lõpetajatele lasteaias pidu ööbimisega. Vaprad õpetajad :)

No comments:

Post a Comment