Tuesday, June 3, 2014

Raamatupoes

Käisin täna raamatupoes ja sattusin täiesti eufooriasse. Mul pole ammu olnud sellist mõnusat elevust, kus kõhus hakkaksid nagu liblikad lendama ja tuju on ilma nähtava põhjuseta nii hea. Aga täna see tekkis. Kõndisin sihitult riiulite vahel, peatudes ja sirvides juhuslikke raamatuid, mis millegagi mind kõnetasid. Juba mõnda aega olen käinud raamatuid vaatamas nii, et pole olnud tahtmist ühtki teost kätte võtta. Täna hüüdsid nad peaaegu kõik: "Vaata mind, ma olen nii ilus, ma lõhnan nii hästi, ma olen huvitav, lahutan Su meelt ja annan inspiratsiooni!" Ja nii ma muudkui katsusin ja vaatasin neid. Uuemat kirjandust ja klassikat, eesti omasid ja välismaa omasid, lastekaid ja õppekirjandust. Soodushinnaga leti vaatasin eriti põhjalikult üle.

Kokkuvõttes tegingi väikese ostu, kuigi läksin poodi lihtsalt kontrollima, kas tekib tunne või mitte, polnud mul ühtki selget plaani. Aga nüüd on mul kaks uut raamatut ja uus järjehoidja. Ma ei saanud ju ostmata jätta Rubyga järjehoidjat ;)

Ja ma ei saa jätkuvalt mainimata jätta, kuidas mulle meeldib meie raamatupoe teenindus. See on nii delikaatselt sõbralik, et ma jätaks neile kas või tippi, sest lisaks ilusatele asjadele saan alati kaasa ilusad sõnad ja naeratuse ja üldse sellise emotsiooni, et kõik inimesed on ilusad ja head ja armastavad raamatuid.

8 comments:

  1. Ma loodan, et Su emotsioonid olid ka sama ülevad ;)

    ReplyDelete
  2. On olnud paremaid ja halvemaid käike... aga millisest raamatupoest räägid Sina? Mulle meeldib sõbralik teenindus...

    ReplyDelete
  3. Ma tahaks ka teada, millisest raamatupoest jutt:)?
    ma olen tegelikult aastaid juba kaldunud eelistama ühte konkreetset raamatupoeketti, ent kuna just siin linnas on selles poes juhtumisi üks õelusekotist kuri- ja pahatahtlik teenindaja (ja mitte ainult teenindaja!), siis hakkan ise vaikselt teise suure keti poole kalduma.
    P.S. Raamatupoes ongi kuidagi eriti lihtne õnnelikuks saada:)

    ReplyDelete
  4. Ma üritasin nii Apollosse kui Rahva Raamatusse tööle saada, aga ei õnnestunud. Tunnen end kuidagi õnnelikuma ja täielikumana, kui raamatud ümberringi on, seepärast ostan siiani paberraamatuid, kuigi loen neid Kindle'i pealt. Mis kettidesse puutub, siis Rahva Raamat on Apollost ikkagi üle (viimane tundub kallim ka).

    ReplyDelete
  5. Mina armastan meie linna vanemat raamatupoodi ehk Rahva Raamatut. Mae, ega see õeluskott end ometi seal varja?
    Tegelikult, kui järele mõelda, siis pole ma ka seal teises ketis kurja teeninduse peale sattunud, pigem ükskõiksema.

    ReplyDelete
  6. Varjab-varjab ikka just seal:) Kuigi kõik teised tüdrukud on seal enam kui supertoredad!
    Apolloga, vähemasti siin linnas, on see häda, et see poepind on nii sopiline ja hämar (mis mulle iseenesest meeldib muidugi), et äkki müüjatel on keerulisem tabada õiget hetke kliendile lähenemiseks:))))

    ReplyDelete
  7. Huvitav, mu VÕ (Vanem Õde) mainis kunagi samuti, et just Rahva Raamatus oli mingi ebameeldivam kogemus. Mul on aastaid õnneks läinud :D

    Aga Apolloga ei ole seda õiget tunnet. Üks asi on see sopilisus, mida võimendab asjade paigutus, mis jätab mulle tunde, nagu seal raamatuid ei müüdakski... Ja müüjad ka muudkui vahetuvad või vähemalt mul ei õnnestu kellegagi isiklikumat suhet luua.

    Kahju tegelikult. Tartus meeldib mulle väga just Apollos käia.

    ReplyDelete