Saturday, December 1, 2012

Viimane õhtu Norras.

Hotell on meil kena, hommikusöögilaud oli rikkalik, wifi on olemas, toas saab kohvi ja teed endale teha - ühesõnaga normaalne lennujaamahotell. Homme hommikul peame kaheksast lennujaamas olema, ses mõttes on muidugi mugav ööbimispaik. Kuigi ümbrus on siin pehmelt öeldes masendav. Ja see, et siin lähebki päike kell kaks päeval looja, on .... tõsiselt masendav. Kella kolme paiku ongi pime. Hullem kui Eesti, ma ütlen.

Riiki nägime me siin muidugi häbiväärselt vähe. Pisut Trondheimi linna, siis maastikku Trondheimi ja Falstadi vahel ja rannikut, nii palju kui me Eknes ringi kõndisime. See kõik oli kena ja puha, aga tõelist Norrat pole nagu tunnetanud. Armas on küll, aga mulle tundub ikka, et vaatamise mõttes oleks suvi kaunim olnud. Või siis päris talv, kui lumi on ka maas.

Viimasest kahest päevast olen mõlemast pool veetnud kaubanduskeskustes. Mis on VÄGA väsitav. Mul on jalad üsna pakud. Siin on ju mõned kaubamajad, mida Eestis pole, nii et iseenesest huvitav - HjaM, KapAhl ja... nojah, ma rohkem ei tea, sest tegelikult ma ei tea kaubamärkidest suurt midagi. Suurema osa ajast võisin vaikselt küll imestada, et kui huvitav maitse on mu kaaslastel. Ma ei ütle midagi halba, lihtsalt naljakas on, et tõepoolest on nii, et mina vaatan ja mõtlen "Oi,oi, kui kole ese," ja samas kõrval haarab teine "appi, ma PEAN selle tupsulise roosa hõlsti endale saama."

Kõht on tühi :D Meil on hotellis ainult hommikusöök hinna sees. Nii et hommikul laadisime kõhud täis, aga ausalt öeldes on see juba ammu kadunud mu maost ja ainult augu asemele jätnud. Vaesed idaeurooplased Norras, eksole. Ei, tegelikult mul ikka midagi on varutud ka, nii et nälga ei kavatse surra. Aga restos on ikka vähe liiga jõhkrad hinnad.

Loodame siis, et meie lend läheb hästi. Ja pärast ma maanteel. Seda viimast peab vist eriti soovima, sest meie autol on suverehvid all.

No comments:

Post a Comment