Tuesday, December 22, 2015

Selle aasta jõulujutt

Ma olen sel aastal häbematult vähe jõulujutte kuulnud. Üldiselt inimesed väldivad jõulude teemat, sest et... noh maa on roheline ja vihma sajab :D

Aga midagi võiks ju talletada eelmis aasta juttude kõrvale. Ja saagu selleks siis lugu tütarlapsest, kes eelmisel aastal enne jõule mainis, et raamat "Eleanor&Park" oleks päris hea kingitus. Pakke avades sai ta KAHEKSA korda kinnitust, et inimesed panid tähele seda lauset :D

Nii üldise harimise mõttes võin öelda, et kui keegid kuskil mõtlevad kunagi järgmisel aastal, mida võiks kinkida oma õpetajale jõulude puhul, siis minu meelest sain ma sel aastal väga ägeda kingi. Nimelt sain kirja Roomscape´ilt :D Loodan, et nad teevad uue toa. Või tegelikul, ilma hr H-ta oleksin kohati sama hämmingus kui esimesel korral, nii et väga vahet polegi.

Lisaks oli meil väga tore klassiõhtu, kus jagasime loosipakke. Sellega läks küll natuke ... kohatult, sest üks tüüp oli miskipärast valele inimesele kingituse teinud. Seesama tüüp käis mul ükskord kõigile üllatuseks ka matemaatikaolümpiaadil. Sattus valesse klassi lihtsalt ega hakanud ära minema :D Muidu aga oli meie õhtu väga tore, see on nii teine pilt, mis inimestest avaneb, kui olla vabamas seltskonnas. Kahjuks on mul klassis ka kaks sellist inimest, kes ei ole sulandunud ja selle pärast olen ma kurb. Kusjuures kohutav on see, et kui ma niiviisi objektiivselt vaatan, siis saan ma isegi aru, miks nad pole sulandunud, aga subjektiivselt vaadates tahaksin, et see nii ei oleks. Meid on niigi nõnda vähe. Uuel aastal lubas õppenõustaja mulle appi tulla.

Ja täna jõudsin lõpuks selleni, et sain kolmandiku kingitustest pakitud. Ei õnnestu kuidagi õigesse meeleollu end viia. Õnneks on terve homne päev aega.

3 comments:

  1. Öeldakse, et iga inimene saadetakse siia maailma meile midagi õpetama. Sina õpetad lootust.
    Loen ja mõtlen, et huvitav, kas minu ja mu tuttavate õpetajad on kunagi vähemalt sekundi mõelnud... huvitav, miks see laps ei sulandu ja mida ma saaksin teha, et see oleks teisiti...

    Ilusat jõuluaega Sulle ja Su perele ning ära kaota lootust maailma muuta!:)

    ReplyDelete
  2. Mul oli oma lapse õpetajaga just pikk arenguvestlus, milles põhirõhk oli teemal "miks mu laps ei sulandu ja mida me saaksime teha". Nii et minu õpetaja igatahes näeb ja mõtleb ja püüab, ja seda oli nii hea teada ja tunda.

    ReplyDelete
  3. Ma väga loodan, et õpetajaid, kes mõtlevad, on hästi palju. Tegelikult usun, et ongi palju :) Samas kuulsin just ühest klassijuhatajast, kes on väga inetuid asju teinud oma lastele. Ma ei teagi, kas tundsin rohkem viha või kurbust.

    ReplyDelete