Thursday, December 5, 2013

Aasta 2013 - kingitus

Parima kingituse valimisega on mul säherdune mure, et ma tahaks esile tõsta kaht kingitust, aga kahjuks pole kumbki aastast 2013 :D Aga kuna mina teen reegleid, siis ma luban endale ikkagi need valida.

Mõlemad on eelmise aasta jõuludest:

1. Positivuse piletid, mille ma ise kinkisin endale ja hr H-le. Mule väga meeldis see festival, nii et minu arvates oli väga tore kingitus.
2. Minu uus üliilus punane kohver, mis mahub käsipagasisse. Selle kingituse juures tasub esile tõstmist fakt (lisaks sellele, et tegemist on ilusa ja vajaliku asjaga), et kingi tegijaks oli hr H, kes on tavaliselt natuke kurb, kui ma kuskile ära sõidan. Aga vaatamata sellele kinkis ta mulle kohvri, et mul oleks mõnus ära sõita :)

Edited
Pärast seda, kui olin postituse juba ära teinud, tuli mul meelde, mis tegelikult peaks olema siin veel ära mainitud.
Nagu vihjetest on arvatavasti välja paistnud, töötan ma noortega. Ja selle töö üks osa on ka erinevate väärtuste juurutamine, mille raames me üheskoos ka jõudu mööda heategusid teeme. Ja selle aasta detsembris on meil ettevõtmine, mis on minu meelest väga armas ja vajalik. Selgus nimelt, et Tartu psühhiaatriakliiniku lasteosakonnas ei käi päkapikud. Esimesel detsembril käisid, aga rohkem ei tulnud. Ma muutusin nii kurvaks, kui ma mõtlesin, kuidas väikesed, aga ka natuke suuremad lapsed on esiteks detsembris haiglas - ajal, mil kaunistatakse kodusid ja küpsetatakse piparkooke ja kõigil on harras jõulunägu ees, ja teiseks (seda nüüd eelkõige eelkooliealiste tegelaste juures), nad käituvad väga normaalselt, ei karju, ei löö, ei tee kõike seda, mille pärast nad haiglasse on pandud, ja päkapikk IKKA ei tule.  Nii et võtsime oma kamba kokku ja teeme 15 päkapikkukotti -üks igaks päevaks alates esmaspäevast kuni jõululaupäevani, sisuks siis igal päeval kogu osakonna patsientidele mingisugune üllatus. Mul on endal nii hea meel, see tundub sellise päris "rõõmu tegemisena", nii nagu Anna ja Liisa tegib "Bullerby lastes" lõpuks päriselt rõõmu. Kusjuures, on lausa uskumatu, kui keeruline on selle haigla jaoks midagi teha, luba peab tulema ma ei tea kui kõrgelt tasemelt, aga me saime sellega hakkama. Ja mul on nii hea meel, et mu lapsed olid samamoodi kohe nõus, et see on asi, mis tuleb ära teha.


2 comments:

  1. Te olete nii tublid.

    Kas teiste haiglate lasteosakonnas käivad päkakad?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma miskipärast kardan, et ei käi, ma pole küll uurinud, aga rahadega on vist kõikjal ühtemoodi. Mul endal on lihtsalt konkreetse haigla konkreetse osakonnaga isiklikum suhe :) Aga Su küsimusele peale tekkis mul mõte uurida kolleegidelt, kas äkki mõni teine klass oleks huvitatud mõnest teised haiglast.

      Delete