Wednesday, December 11, 2013

Aasta 2013 - blogid

Lõpuks sain teema, mille kohta mul ka arvamus on :D

Esiteks avastasin, et ma olen päris pikalt blogi kirjutanud. Algselt oma pere tarbeks loodud kohast (läksin oma isa asemel reisile ja püüdsin jagada muljeid, millest tema ilma jäi) on aastate jooksul saanud lehekülg, millel populaarsus pole küll piisav, et sellega raha teenima hakata või arvamusliidri rolli nõutada, kuid millel on siiski oma stabiilne lugejaskond ja millele mõnikord isegi viidatakse.

Ma ise olen väga suur blogisõber, nii mõnigi kord võtan endale aega, et uusi blogisid oma lugemisnimekirja juurde saada. Huvitav on see, et minuni ei jõua praktiliselt üldse beebiblogisid, neid, mida väidetavalt olevat hirrrmus palju. N-ö elustiilikaid (ehk meigi- ja riideblogisid) jõuab isegi rohkem, aga neile ei pööra ma lihtsalt tähelepanu. Mina leian oma lemmikuid ikka teiste inimeste blogrollidest, mis paratamatult toob kaasa teatava temaatilise sarnasuse.

Aga konkreetsemalt teema juurde minnes ehk blogimaailma lemmikud sel aastal.

Raske on valida - kõik, kes mu blogrollis on, meeldivad mulle :) Mul on kaheastmeline süsteem: kui ma leian blogi, mis mulle huvi pakub, siis kõigepealt läheb see lihtsalt äramärkimisele. Ja kui see mulle jätkuvalt meeldib, siis mingil hetkel panen ta ka blogrolli. Nii et ma vaatan armastusega kogu oma nimekirja ja loodan, et keegi on midagi uut kirjutanud. Sel aastal on lisandunud minu lugemisvarasse mallukas, Eveliis, Merje, Marina, Marca, murca ja väga väga naine. Kõik on suurepärased, pakkudes mulle erinevas vormis meelelahutust ja mõtlemisainet. Kõik nad kirjutavad hästi, kui ka õigekiri pole täiuslik, siis jutustamise ladusus korvab selle. Pean küll tunnistama, et malluka osas olen paar korda mõelnud, kas ma ikka tahan edasi lugeda, aga mõnel teisel hetkel naeran südamest tema juhtumite üle ja lasen tal edasi olla. Tema peale saab vähemalt kindel olla - on vähe päevi, kus ei ole uut postitust.

Nüüd aga minu lemmik. Tegelikult ei ole valik praegusel hetkel üldse nii keeruline, et peaks pikalt keerutama. Aasta blogi auhind kuulub trummipõrina saatel Eveliisile. Juba selle blogi päis meeldib mulle, rääkimata sisust, mis teinekord isegi täiesti arusaamatul kombel kummitama jääb. Nagu viimane küsimus, kes oli "Näljamängudes" ilus ja kes äbarik :D

7 comments:

  1. Meeldiv olla ära märgitud =)
    Aga. Mina ei tea, kes on Marje ja Marina ja tegu on nii levinud nimedega, et guugeldades ei tulnud ka kerge vaevaga kätte. Kas saaks blogide nimed ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah, Marina leidsin kõrvalveerust üles!

      Delete
    2. Ptui, Marje peab ikka Merje olema (nüüd on ka). Mu põhikooliaegne klassijuhataja oli Marje, sealt äkki viskas alateadvus vimkasid :D

      Delete
    3. Ja lisaks võtsin end kokku ja panin nimede taha lingid ikka ka.

      Delete
  2. Maani kummarduse saatel võtan karika vastu! :) Aitäh! Kui ma samasugust nimekirja peaks, langeksid kah raudselt 2013. aasta esikolmikusse!

    Ma siis nüüd lähen raamatut ostma.
    Ja Sina löö aega surnuks SELLEL leheküljel. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma tänan vihje eest, kuidas oma aega veel rohkem surnuks lüüa. Tänane päev kiskuski juba töiseks :D

      Delete
  3. Tulin, nägin, võitsin....peaauhinda küll ei saanud, aga võitsin mõned uued blogid oma listi:)

    ReplyDelete