Wednesday, May 6, 2015

Kuidas monteerida krae kassi külge?

Prl Triigu käis täna operatsioonil. Et ta ikka preiliks jääks. Ja meie ka hulluks ei läheks sel ajal, kui tal parajasti kihk peal on. Ühel õhtul istusime hr H-ga ja mõtlesime, kas on veel loomi, kel nälg niiiii suur on. Leidsime, et pole. Siis üritasime ette kujutada, mis tunne võib olla, kui tahad niiiii kohutavalt meest saada, et selliseid hääli teha. Päris hirmus tundus.

Täna tehti kiisule opp ära ja kõik oli kenasti. Saime natuke uimase kassi kätte ja tulime koju ära, kaasas krae, mida ta peab kaks nädalat kandma.

Ja nüüd on mul küsimus - KUIDAS  see krae kassi külge kinnitatakse? Naelaga? Teibiga? Koos kraega seotakse kassi käpad kinni?

Seda kraed ei saa enam väiksemaks teha. Kui ma selle ümber Triigu kaela panen, siis tõmbub ta näost kergelt siniseks, aga ikkagi lippab ta mõne minuti pärast rahumeeli ilma kraeta ringi.

Lootusetu üritus.

12 comments:

  1. tead,
    nii mõnedki loomad, keda mul on olnud au tunda (kassid sealhulgas) on sama tee pidanud läbima paarkümmend aastat tagasi, kui mingi kraeteema absoluutselt moepildis polnud... ja kõik said hakkama.
    kui aga krae ikkagi vajalikuks osutub, tee see suvalisest sobivast plastikust, kasuta klammerdajat ja kaelarihma (kui kukla tagant lahti jääb, ei sega see kedagi) :)

    ReplyDelete
  2. See on üks huvitav teema. Ma olen FB kassigrupis ja seal tuleb ikka ja jälle jutuks.
    Minu emane kass toibus narkoosist paar tundi ja seejärel oli teema lõpetatud. Ei kraesid, veste ega midagi. Arst ei pakkunud ja ise ei taibanud ka panna.
    Haav on/oli nii imepisike ja kass ei tundnud selle suhtes mingit huvi (et oleks kakkunud või lakkunud vms).
    Mulle hakkab tunduma, et ehk tehakse neid oppe igal pool erinevalt? Mõnes kohas on millimeetrid ja teises kohas sentimeetrid tulemuseks? Või on loomad nii erinevad ( aga kuidas siis arst seda ette teab), et üks kakub ja on vaja haava kaitsta, ja teise jaoks ons ee savi?

    ReplyDelete
  3. Meil koer ka ainult ühe õhtu kandis selle opi puhul kraed.

    ReplyDelete
  4. Meie omal on päris korralik haav, mees vaatas ja mõtiskles, kas praktikant tegi. Ja nii kui kraed pole, istub, jalad laiali, ja näkitseb. Igatahes tuunisime kraed (traadiga) ja näib, et nüüd püsib peas.

    ReplyDelete
  5. mõtlesin just pakkuda, et pange kassile traksid selga (need jalutamise omad noh, isegi kui teda rihma otsas ei ole plaani jalutada) ja ühendage krae kuidagi sellega, aga paistab, et saite isegi hakkama.

    minu kassil on suurem pea ja krae ära ei tule, aga kaks korda suutis ta ennast kraetatud olekus läbi imepisikeste pragude õue litsuda (siiamaani ei saa aru, kuidas, kraega peaks ta ju laiem olema kui muidu) ja pärast tuli koju, krae sellises olekus, nagu oleks kass buldooserit mänginud.

    ReplyDelete
  6. Meie saime loomale kohe arsti juurest vesti selga. Vesti vahetasin ise välja, sest uimane loom oli selle väga täis pissinud. Vanast trikotaažpusa varrukast tegin. Käppadele augud ja turja pealt tõmbasin ka seda koomale (sellesama varruka külge lõikasin ribad ja sõlmisin kitsamaks). Sellise vestitegemise kirjelduse leidsin ka:
    "Mina tegin neid tavaliselt pehmemast riidest t-särgist või muust sellisest. Lõikasin sellise tüki riiet ,mis mahtus kassile ümber kere ja natuke jäi veel üle ka. Panin selle ümber kassi nii ,et riidetüki servad kassile selja peale. Kõhupoole lõikasin jalaaugud sisse ja selja peal olevad riidetüki ääred lõikasin sellisteks ribadeks ,mida sai omavahel kokku siduda. Nii polnud nööri ega nööpe vajagi. Selline vest oli hästi pehme ja kassil oli piisaval mugav olla sellega."

    Võibolla Su kass lepib kraega, aga mõni on sellega väga hädas - ei oska oma proportsioone hinnata, lööb kraed igale poole ära ja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siin näeb pilti loomast vestiga:
      http://libliklind.blogspot.com/2011/01/blog-post.html

      Delete
    2. Pildi järgi meenub, et saba juurest sai ka vesti natuke koomale seotud - et loom ikka enneaegu välja ei vingerdaks.

      Vesti kästi seljas hoida nädal, meie hoidsime 5 päeva. Siis ta juba jaksas hüpata ja karata, haav oli piisavalt kinni kasvanud ja ta ei urgitsenud seda enam lahti.

      Delete
  7. Mul on selline kahtlane tunne, et läheb pluusitegemiseks :D Ilmselgelt on meil kodus Copperfield. Kusjuures meil juba üks Copperfield on olnud, koer nimelt, too oskas mööda siledaid seinu mitme meetri kõrgusele ronida. Nii et ei midagi uut :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Üldiselt oskab korralik Copperfield ka vestist välja pugeda, kui vest pisut lõtv on. Selle vastu aitab kui vest kaela tagant parasjagu nii kõvasti kinni tõmmata, et kass veel liigutada saab. Saba poolt otsast tuleb ka koomale tõmmata, muidu kakub jalad välja. Loom võib küll olla pisut segaduses - ei saa enam ennast vanaviisi lakkuda, ainult käppi ja nägu... Meie elukas hakkas kõiki inimesi meeleheitlikult oma kareda keelega kraapima, kes teda sülle võtsid :) Aga see jama kestab ju ainult loetud päevad, kuni haav piisavalt kinni on kasvanud.

      Delete
    2. Vabandan, komad läksid kuhugi kaduma...

      Delete
    3. Hmmm, üks koma on kaotsi läinud ;)

      Delete