Friday, July 27, 2012

Eestisse on vähem maad kui Paidesse, eksju? (osa 2)

Nii, jõudsime siis õnnelikult Hiiumaale. Esimene peatus tuli Kärdlas, kuna me olime esiteks väsinud ja teiseks polnud meil masterplani. Parim koht nende hädade vastu on alati baar. Aga kuna kell näitas alles päeva, valisime sündsuses mõttes siiski kohviku. Hea meelega teeks reklaami, sest kohvik, kuhu me sattusime, oli äärmiselt armas, seal oli äärmiselt armas teenindajanna (kuigi millegipärast kulus tal uskumatult palju aega ... aga tõesõna, ta ei passinud tühja :D) ja seal oli äärmiselt-äärmiselt hea juustusai. VÄGA juustune ja ahjusoe. Ühesõnaga jah, teeks reklaami, aga ma ei saa, sest ma ei tea, mis koht see oli. Kui keegi lugejatest teab, andku märku.
Plaan sai siis selline: esimesel päeval Sääre tirp (täiesti arusaamatu väljend, ma loodan, et sai nüüd õigesti kirja. See on nagu Jägala juga, mis mul pidevalt sassi läheb), mõningad mõisahooned (k.a Putkaste <----kindlasti palatiseerunult hääldatuna) ja ööbimiskoha otsimine. Tegelikult viimast me plaani ei pannud, aga sellest kujunes täieõiguslik tegevus :D Teisel päeval Hiiumaa tuletornid (Tahkuna, Kõpu ja Ristna), Tjorveni etendus Kalana sadamas ja ralli Risti Läbi Hiiumaa ehk Üritame Jõuda Viimasele Praamile, Millele Meil On Ka Piletid Juba Ära Ostetud. Ma ei hakka pikalt kirjeldama, kuidas me ühest punktist teise sõitsime ja kuidas ma lõpuks ära väsisin. Ja kuidas me õhtul ööbimispaika minnes avastasime, et NIMEDEL on tähtsus, sest kohta nimega Mudaste viis selline tee, et mina tulin ühel hetkel autost välja ja tõstsin käed üles - no ei pidand närv vastu. Kuigi poristel teedel olen ma ju isegi mõnevõrra sõitnud ja see ei tundu niiiiiii jube. Vähemalt nt mingi suurlinnaga võrreldes. Igatahes jah, Mudastesse me ööbima ei läinud, sest tee sinna oli....nojha...mudane :D Läksime hoopis RMK platsile, mis oli väga mõnus koos kuivpellari ja suure grilliga. Öö oli enam-vähem normaalne, kui jätta arvestamata a) et ma olin kaasa võtnud ühe magamiskoti ja see tähendab, et pool ööd külmetasin; b) mingil hetkel öösel ajasin Ruudi üles ja sundisin teda võtma valuvaigistit, sest ma arvasin, et tal hammas valutab. Ta ei tahtnud kuidagi ei ärgata ega rohtu võtta.

Osa kolm tuleb ka, sest ma olen ju nii inimsõbralik. Fotomälestusi mõlemast päevast:

                                                                           Praamil

      Tirbil (Ruudi pildistas)
Jälle tirbil (ja jälle Ruudi pildistas)
Kohvikus (arvake ära, kes pildistas)
Nagu S**ms* ütles: "Tüüne õhtu."

Uus päev:

Õed Ilusad Tahkuna tuletorni juures

Tahkuna tuletorni juures seisev mälestusmärk Estonial hukkunud või Estonia huku tõttu orvuks jäänud laste mälestuseks. Tahkuna oli laevahukule kõige lähem koht. Muuseas, Estonial viibinud lapsest ei pääsenud eluga mitte ükski....

Kõpu tuletorn. Ausalt öedldes ei taha teada, mis mõttes tuletornipidaja sellest trepist üles ja alla kablutas.

Ristna tuletorn. Nii tore, et keegi on näinud vaeva, et tuletornile kerge ehispits lisada :)

Kalana sadamas.Preili Sirkka tegeleb näputööga.

Õed Ilusad etendusel

No comments:

Post a Comment