Wednesday, August 5, 2015

Kooliasjad olemas (ehk kui palju meil kulus)

Enam-vähem kõik kooliks vajalik on vist varutud. On mõningaid asju, mille oleme pannud ootele - kui näeme miskit ägedat, siis ostame (õpikute kleepsud, millele nimi peale kirjutada, paber õpikute ümber), või kui tuleb tunne, et on vaja ja näeme (ekstra särk kehalise tundi).

Meie kulud olid sellised

Kontoritarbed 
Meil oli tegelikult päris palju asju enne olemas, nt pinal ja pliitasid (nii harilikud kui värvilised), kustutuskumm ja joonlaud. Ostsime värvilisi pabereid (trukiga kileümbrikus, nagu kästud oli), koolikäärid, kunstitunni asjad (lauakatet ei ostnud, sest seda polnud nimekirjas, praegu mõtlen, kas äkki peab olema), kriidid. Ja klammerdaja (seda polnud nimekirjas, aga Ruudi väga palus :D).

Kokku 22 eurot

Spordiriided
See oli palju keerulisem, kui värvide-paberite ostmine. Eriti lühikeste pükste osa, ma Ruudile juba ütlesin, et ta peab aluskatega kehalisse minema. See ajas teda ainult naerma ega takistanud kõiki minu pakutud variante maha tegemast (need on ju TAVALISED püksid, mitte SPORDI omad). Täna täiesti juhuslikult leidsin ühed, mis välimuselt sobisid ja jalas olid "nagu polekski midagi jalas". Pika dressi leidsime päris kena, istub hästi. Tossud said ka lõpuks ostetud (õige värvigammaga). Ja ainult ühed, kõigepealt käib väljas, siis peseme puhtaks ja käib sees.

Kokku 47 eurot

Riided ja jalanõud
Ma sorteerisin kõik poisi riided ära ja selgus, et tegelikult midagi väga juurde ostma ei pea. Olemas on nii püksid, T-särgid kui ka viisakad dressikad. Aga juurde ostsin kaks pikkade käistega pluusi. Ja loomulikult esimese koolipäeva kostüümi. Ruudi näeb nii ilus välja, kuigi ma pidin lubama, et ma pärast esimest septembrit ei sunni teda enam mitte kunagi seda pluusi selga panema. Lubasin, kuigi vaikselt loodan, et talle endale hakkab ka meeldima. Sandaalid vahetusjalanõudeks ja ühed ketsilaadsed tooted said ringihängimiseks ka ostetud.

Kokku 61 eurot (imeilus pluus maksis kaks eurot. Ma tõesti ei saa aru, miks)

Lisades siia koolikoti hinna (60 eurot), saab tulemuseks 190. Natuke tuleb siia veel (õpilaspiletipilt tuleb teha. Ja need ägedad asjad, mis me leiame kunagi). Vihikute osas ma ei teagi, koolist antud nimekirjas neid polnud, kas neid polegi vaja või ostab õpetaja ja küsib hiljem raha, ma ei tea. Ja koolipäeviku eest maksime juba kevadel (jumal teab kui palju. Vähe arvatavasti, muidu mäletaks).

Nii et isegi meie üsnagi tagasihoidliku ostlemise juures kulus(b) kooli alustamiseks umbkaudu 200 eurot.

Ehee, mõtlesin praegu, et linn maksab ju kooliminekutoetust. Et kui see ükskord meieni jõuab, siis on see ju nagu maast leitud, sest vajalikud asjad on selleks ajaks juba olemas :D

No comments:

Post a Comment