Sunday, June 12, 2016

Väljakutsega hobid

Kuna tööelu enam nii palju väjakutseid ei paku, olen leidnud endale paar hobilaadset toodet, millega oma vaimu värskemana hoida. Esiteks muusika ja teiseks jalgpall. Ilmselgelt ei kuulu kumbki mu tugevuste hulka :D Aga lõbus on ikka.

Minu esimene muusikaviktoriini hooaeg sai juuni algusega läbi. See on väga kurb, sest tegemist on äärmiselt meeleoluka ettevõtmisega. Aktiivse viktoriinitamise tagajärjeks on see, et ükskord kõndides tabasin end katsetamas, kas ma suudan Placebo "Medsi" lugusid õiges järjekorras nimetada. Juhuks kui ühel päeval peaks tulema Placebo lugu, oskaksin kindlasti plaadinime ja aasta ka juurde lisada :D "Meds" on suhteliselt hästi omandatud, samuti "Without you I´m nothing". Samas "Sleeping with ghosts" on väga nõrk ja ülejäänud albumitest ei tasu üldse rääkidagi.

Teine bänd, mille loomingu ma kindlasti ära tunneksin, on Vennaskond, aga nende plaatidega on veel keerulisem. Selgelt äratuntav on "News from nowhere", sest seal on lihtsalt sellised laulud, mis on selgelt selle plaadi omad. Enam-vähem tean ka plaati "Usk. Lootus. Armastus", "Võluri tagasitulek" on selline nibin-nabib, ma tean kindlalt, mis lood selle peale EI ole :D

Aga sellega mu teadmised vist piirduvadki plaatide osas, sest peale nende kahe pole ma ühtki ansamblit niiviisi süstemaatiliselt kuulanud. Praegu hakkasin mõtlema, mis võis olla selle U2 albumi nimi, mida me 2001.(?) aasta suvel kuulasime. Kassett oli igatahes :D

Nojah, muusikaviktoriin suvel ei toimu, nii et tuli leida endale uus väljakutse. Selleks sai jalgpalli Fantasy League. Point on selles, et kõikidest jalka EMi finaalturniiri mängijatest tuli valida endale 15 tüüpi, keda saab siis platsile saata. Ja vastavalt sellele, kuidas sinu valitud mehed päriselt mängivad, saab punkte. Tjahh. Kui ma muusikast olen midagigi kuulnud ("jaah, seda lugu olen ma kuulnud!!! Ei, mul pole õrna aimu ka, kes laulab ja millisel aastal..."), siis jalgpalluritest tean ma veel vähem :D Pealegi oli ju eelarve ette antud, nii et ei saanud valida 15 sellist meest, kes kindlasti mingid ägedad on. Lisaks ei kata 15 mehega ära kõiki osalevaid maid. NÜÜD, kus mängud juba käivad, saan ma aru küll, et oleks võinud enne natukenegi vaadata, kes kellega mängima peab, et ma ei peaks ägedaid tüüpe üksteise vastu mängima panema :D Ja noh, minu valikud näitavad ka kenasti ära, kelle poolt ma üldse olla võiksin, sest mu meeskonnas pole näiteks ühtki inglast. Tol hetkel, kui ma mehi valisin, olin ma erakordselt segaduses, nii et peamiseks mureks sai, et ma eelarvesse ära mahuksin :D Nii et pole ime, et mul on kahe mängupäevaga kogunenud 8 punkti, samas kui meie liiga esimesel on juba 27 (ma ei saa aru, kuidas see võimalik on). Samas annab selline mäng väikse lisahuvi mänge jälgida juba alagruppide tasemel. Praegugi ootan huviga, kes Türgi ja Horvaatia mängus platsile saavad, sest terve mängu ära mänginud tüübi pealt saab 2 punkti, kui ta just mingi lollusega hakkama ei saa (üks mu tüüpidest näiteks sai reedel kollase kaardi, mis tähendas, et ta kaotas need punktid, mille oli mulle teeninud. Ta tegi seal veel mingit värki).

Juuli teiseks pooleks peaks vist Tartu mälumängu turniiriga liituma. See tundub ka päris suur väljakutse olevat. Esiteks tunduvad küsimused päris keerulised ja teiseks tundub Luisa Lotta (läksin tagasi vana nime peale, tundub kuidagi sobivam siin) jutu järgi, et tegemist pole nii boheemliku seltskonnaga, nagu ma muusika omas harjunud olen :D

10 comments:

  1. U2 plaat hakkas mind nüüd kummitama ja kuna see mulle oma peaga ei meenunud, siis guugli abiga sai selgeks, et albumi nimi oli "All that you can't leave behind" (loomulikult) ja ilmus see aastal 2000. Ja seda sai kuulatud tõsiselt palju.

    Tartu mälumängule võid aga tulla juba varem - uus hooaeg käib ja enamasti meie meeskond sinna ikka jõuab. Triin eelmisel nädalal osales külalisPandana ja ei saanud nii armistatud, et enam iialgi tagasi ei tule :) Küsimustega on nii ja naa - nad on sama keerulised kui muusikaviktoriinil need küsimused, millest õrna aimugi ei ole :D
    Boheemlaslikku võib sealt aga leida küll (kui kokku tulnud nohikutest ümber vaadata)- Tartu ikkagi ju. Nii et tule julgelt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma muudkui kogun julgust, et tulla :D Peaaegu olen juba julge.

      Delete
    2. see oli tõesti vahva. kuigi praeguseks ma mäletan selgelt ainult ühte fakti, mida ma juba nagunii peaaegu teadsin. aga nüüd on kindel, et guugli imeautol on nina ees süsteem, mis kokkupõrkel inimesega kleebib inimese oma nina külge, et vähendada võimalikku tekkivat vigastuste hulka. pea püsti ja minekule - elu on seiklus. :)

      Delete
  2. Ma tahaks ka nii muusikaviktoriini ja mälumängu. Huvitav kas Tlns ka midagi sellist tehakse..
    kas teil on mingi oma punt või kuidas Sa need leidsid?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tallinnas on mälumäng kindlasti. Prl Lumivalgeke käib mingis baaris, ka neljapäeviti. Ma baari nime muidugi ei mäleta.

      Muusikaviktoriinist ei teadnud ma midagi enne, kui üks töökaaslane FB-s teavitas. Tema omakorda oli näinud üht teist töökaaslast end osalejaks märkimas. Siis läksime koos ja armusime otsekohe. Tartu mälumängukunn on mu sõbrants, muidu ei teaks ma sellest midagi :)

      Delete
    2. mis see Tartu mälumängu turniir on? kus mängitakse, kes korraldab?

      sest Tartu karikasari ei saa see olla, kuna see algab uuesti alles sügisel. Ja TÜMK ka mitte, sest ka see algab sügisel.

      Naiivi oma? Sumina oma? vms kõrtsikas (neid on ilge pinu, varsti on vist igal kõrtsil oma mälumäng)?

      Delete
    3. Naiivi oma on see, millest ma räägin.

      Delete
    4. hmm, ma käin seal vahel noortega koos mängimas, eriti just suvel, kui regulaarseid trenne ei ole, äkki isegi kohtume millalgi.

      Delete
  3. Meil algab sügisel vist juba 12s mälumänguhooaeg... 8 mängu terve talv läbi :). Nii palju kui naabervaldasid tean- sama seis.

    ReplyDelete
  4. Jaa. Ma just seletasin sõpradele, et ka vanast peast on võimalik areneda. Selleks tuleb ennast analüüsida ja leida valdkond, milles sa oled erakordselt halb või kogenematu. Ja siis seda tegema hakata. Areng saab olema kiire, palju kiirem kui sellises hobis, mida sa juba oskad või tunned :)

    Ma ise võtsin rattaorienteerumise käsile, hetkel olen veel täieliku koba staadiumis. Aga vähemalt pole sel aastal kordagi kaardilt välja sõitnud ega rada nuttes pooleli jätnud. Eelmisel aastal (proovisin paar korda) juhtus nii üks kui teine.

    ReplyDelete