Saturday, September 24, 2016

Vana vs uus

Ma mõtlesin, et pole meie uuest kodust peaaegu mitte midagi siia üles märkinud. Ja siis mõtlesin, et peaks selle kohe ära tegema, enne kui päris külmaks läheb .. juhuks kui siin hullult külm on, nii et ma enam mitte millestki muust mõelda ei suuda :D

Igatahes, me oleme siin nüüd kaks kuud elanud, mis tähendab, et suht kodune on juba olla. Algus ei olnud eriti roosiline, alustades sellest, kuidas omanik ei suutnud ära otsustada, kas on okei, kui me siia kolime, lõpetades kahe paari proteeside ja kassikakaga. Proteesid valasime mingisse karpi, kassivärki pesin umbes miljon korda ja lõpuks värvisime põranda üle. Asi võis olla psühholoogiline, aga minu meelest ei aidanud pesemine haisu vastu. Värv aitas.

Kui maja seisukord ja vastuvõtt välja jätta, meeldib mulle uue kodu juures päris palju asju. Esiteks on täiesti jumalik elada kohas, kus on uksed. Vanas kodus oli uks ainult Ruudi toal. Noh, välisuks oli ka muidugi. Ja vannitoal. Aga kõik muu oli voolav avatud ruum ja seda kahe korruse jagu. Põhimõtteliselt tähendas see seda, et ruutmeetreid oli palju, aga olla nagu ikka kuskil polnud. Nüüd on uksed kõikidel ruumidel. See on üks väga suur pluss uue kodu poole.

Teine asi, mis mulle meeldib, on köök. Meil on nüüd nii suur köök, kuhu mahub ära suur ümmargune laud, nii et me saame päriselt normaalselt laua taga kolmekesi süüa. Lisaks on köögis puupliit, mis mulle ka väga-väga meeldib. See teeb kaks lisaplussi uuele.

Kolmandaks meeldib mulle uue kodu asukoht üldises plaanis natuke rohkem kui vana. Eelmine oli ka muidugi tore, hunnitu vaatega ja kesklinnale väga lähedal. Uue vaade pole nii uhke, aga kesklinn ja minu töökoht on veelgi lähemal, lisaks ei pea aiast välja astudes kohe püstloodis üles või alla minema :D Ja Eesti parimat kohvi pakkuv kohvik on veelgi lähemal.

Miinuseks on jätkuvalt automajandus, sest aeda on võimalik parkida korraga üht masinat, teine peab tänaval seisma. Ja kuna meie maja ees on suisa peatumist keelavad märgid üleval, ei saa teine auto isegi mitte akna all seista.

Lisaks on mul natuke kurb meel sellepärast, et meil pole enam sauna. Ma olen suur saunasõber ja viimastel aastatel tegime stabiilselt kaks korda nädalas sauna. Siin on põhimõtteliselt saun kui selline olemas, aga see pole hetkel töökorras. H küll tasapisi tegeleb teemaga, aga praegu oleme täitsa saunatud :(

Hetkel selliseid põhimõttelisi asju meelde ei tule. Nii et kui suhtumise pool välja jätta, on uuel kodul vana ees rohkem eeliseid. Praegu igatahes võib üsna rahul olla :)

1 comment:

  1. ma armastan ka uksi. ja need kaarjad usteta ukseavad ei imponeeri mulle millegi tõttu kohe mitte sugugi. kui kinnisvara portaalis surfan ja sellist nägema juhtun, panen kohe kinni. täitsa tobe iseenesest.

    ReplyDelete