Saturday, January 19, 2013

Lugesin täna meenutuseks prügisorteerimise juhiseid. Noh, et kas ma ikka mäletan kõike õigesti. Iseenesest olingi ära unustanud, kui palju poleemikat see teema kunagi tekitas. Aga mu lemmikkoht oli see:


KÜSIMUS: Elan maal. Küla keskel on olemas nii pakendi- kui paberi-papi konteiner. Nüüd pean ostma või rentima olmeprahi jaoks konteineri. Ostan, sest rentimise korral on ette nähtud tühjendamine kord kuus, ostmise korral kord kvartalis. Kardan, et mul ei saa aastaski 140-kilone konteiner täis. Nüüd küsimus: MIS TULEB PANNA OLMEPRAHI KONTEINERISSE? Toidunõusid ma üldreeglina ei lõhu (4-5 a. jooksul juhtub ehk).
Kuna maa on happeline, raputan tuha aeda, et poleks sammalt. Kassiliiva kaevan ümber aiamaa, ja ükski mügri pole mu saaki hävitanud. Toidujäätmed annan pudulojustele.
Nii olengi nõutu - miks pean ostma üle 700 EEKu maksva konteineri ja iga kvartal tasuma ligemale 50 EEKu, kui konteiner jääb peaaegu tühjaks... Peaks olema ka maal võimalus kutsuda prügiauto siis, kui konteiner täis. Puulehed komposteerin, oksad põletan.
V: Olmeprügi konteinerisse saate panna elektripirnid, potikillud, remonditarbed, kasutamiskõlbmatud riided, jalanõud jms.
Jah, on täiesti normaalne eeldada, et inimesel tekib iga kolme kuuga 140 liitrit (?) üleliigseid elektripirne, remonditarbeid ning riideid ja jalanõusid :D 
Teine asi, mida ma mõtlen ja loen, on Waldorf pedagoogika. Mulle on see lähenemine väga meeldib, probleem seisneb minu jaoks paljuski selles, et valides Waldorfi, muutub võimalus kolida järgnevate aastate jooksul üsna küsitavaks, vähemalt oluliselt piiratum valik seisaks meie ees, sest minu jaoks on selge, et kord Waldorf, lõpuni Waldorf. Ehk siis vabakooli tõeline eelis tavakooli ees ilmneb siis, kui läbitud on tervik, seda siis vähemalt põhikooli lõpuni. 
Huvitaval kombel arvas hr H selle plaani kohta, et ... väga hea. See meenutab mulle HP 5. osa, kui Hermione hakkab kahtlustama, kas mõte luua KA on ikka hea, kui Sirius arvab, et see on suurepärane idee :D 
Igatahes loen ja mõtlen. 

4 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. Elus on vist nii, et tuleb vahet teha, mille üle tasub oma pead vaevata ja mille üle mitte. Suur tarkus on saada aru, mida on Sul võimalik muuta ja mida niikuinii muuta ei saa.

    ReplyDelete
  3. See läks nüüd üle minu pea...Prügi ja waldorf?

    ReplyDelete
  4. Mis Sul nüüd üle pea läks? :D Tunduvad nii intellektuaalsed teemad, mille üle mõtiskleda?

    ReplyDelete